“Betrayal Trauma”, de gevolgen van vreemdgaan

  • Berichtcategorie:Podcast
  • Leestijd:3 minuten gelezen
Je bekijkt nu “Betrayal Trauma”, de gevolgen van vreemdgaan

“Betrayal Trauma” de gevolgen van vreemdgaan. In gesprek met Lisette van der Heg over haar boek Flirt.

Vele stellen worden ermee geconfronteerd. Een van beide partners gaat vreemd. Een gebeurtenis die door veel mensen als heel ingrijpend wordt ervaren. Niet voor niets wordt vreemdgaan door sommige auteurs ook wel “betrayal trauma” genoemd. In onze praktijk zien we inderdaad dat vreemdgaan heel traumatisch is voor de partner die bedrogen is. 

In het kort ‘Flirt’

Lisette van der Heg schreef een heel geloofwaardig boek over vreemdgaan. Ze noemde het Flirt. Het is haar gelukt in de huid van beide partners te kruipen en zo het proces van vreemdgaan en de diepe wonden die het slaat over te brengen.

Kort nadat Laura’s enige zoon op kamers is gegaan, overlijdt plotseling haar moeder. Het lege nest waar Laura al mee worstelde, voelt hierdoor nog leger. Het is niet haar man Johan die ziet hoe moeilijk ze het heeft, maar Jean Paul.”

“Betrayal Trauma”, besproken in onze podcast

Ferdinand en Hans praten met haar over het waarom van het boek, wat ze van haar research geleerd heeft en over hoe zij dit verhaal in de praktijk tegenkomen. De aflevering geeft zicht op hoe vreemdgaan werkt, waarom het zo pijnlijk is en hoe je ervan kunt herstellen. 

Het boek eindigt waar ons werk begint, namelijk bij de verwerking. En juist in die verwerking kan Brainspotting een bijdrage leveren. Luister de podcast hier