Brainspotting: De nieuwe therapie

  • Berichtcategorie:Boeken
  • Leestijd:4 minuten gelezen
Je bekijkt nu Brainspotting: De nieuwe therapie

Brainspotting: De nieuwe therapie

David Grand ontdekte Brainspotting in 2003. Dit bracht hem in een rollercoaster; het ging van de ene naar de andere ontdekking, bracht nieuwe inzichten en wederzijdse bestuiving met andere technieken en ideeën. Al snel waren veel therapeuten geïnteresseerd en gaf hij in verschillende landen, op verschillende continenten, trainingen rond deze ontdekking en inzichten. Die kennis en kunde verzamelde hij in dit boek.

Daar stopte het niet. Brainspotting is een techniek die de creativiteit aanspreekt, en een blijvende ontwikkeling qua techniek en inzichten is inherent aan de methode. Er zijn steeds meer toepassingen voor specifieke doelgroepen, waaronder kinderen, situaties en aandoeningen. Ook over de werking van het brein bij Brainspotting hebben we ondertussen al veel geleerd.

Aangezien de training in België en Nederland een groot publiek trekken, was het hoogtijd om het Engelse boek te vertalen om ook het brede Nederlandse Publiek in de gelegenheid te stellen kennis te nemen van de bijzondere techniek.

Over de hele wereld trainingen in Brainspotting

Brainspotting is een internationaal fenomeen dat culturen en taalbarrières overstijgt. Brainspotting blijft zich verder ontwikkelen en David Grand daagt alle beoefenaars ervan uit om niet alleen het beste van zichzelf in te zetten voor hun cliënten; hij vraagt hun ook om te blijven exploreren en (onder)zoeken. Tegenwoordig worden over de hele wereld trainingen in Brainspotting gegeven aan professionals die werkzaam zijn in de hulpverlening of andere vormen van begeleiding bieden.

Cliënten ervaren Brainspotting als zeer bevrijdend en effectief, waarbij trauma’s en andere blokkades diepgaand worden verwerkt.

Op een liefdevolle niet-oordelende manier

Brainspotting-beoefenaars worden uitgedaagd om op een liefdevolle niet-oordelende manier cliënten te volgen. Te vertrouwen op hun proces en zich bewust te zijn van de complexiteit van de neurofysiologie en degene met wie wordt gewerkt. Elke cliënt is anders, elke cliënt is uniek en de cliënt bepaalt.

Elke dag weer ondervinden de Brainspotting-trainers en wij als Barinspotting-beoefenaars hoe krachtig Brainspotting werkt en hoeveel mensen er, op verschillende gebieden, blijvend baat bij hebben.

Wij bevelen je dit boek van harte aan. Sterker nog: we adviseren je Brainspotting.

Brainspotting:
De nieuwe therapie voor snelle en effectieve verandering

Hersengebaseerde therapieën nemen een grote vlucht vanwege hun effectieve werking. Dat geldt ook voor Brainspotting, ontwikkeld vanuit EMDR door trauma-expert David Grand. Brainspotting is niet alleen een snelle en effectieve methode voor behandeling van een trauma maar ook bij emotionele blokkades, persoonlijke ontwikkeling en het verbeteren van prestaties.

Brainspotting toont ons dat waar we naar kijken belangrijke informatie prijs geeft over wat er zich in ons brein afspeelt. Door het lokaliseren van de brainspot – en met de juiste afstemming van therapeut en cliënt – kan het brein op eigen kracht de sporen van trauma en andere diepgewortelde blokkades verwerken en helen.

David Grand
 28,95