Wie zijn wij

Brain-spotting is een samenwerkingsverband van therapeuten. Wij hebben een heel aantal zaken gemeen. We zijn allemaal opgeleid als ervaringsgericht therapeut aan het Kempler Instituut en werken vanuit de systeemgerichte en ervaringsgerichte benadering. Wij zijn zelf enthousiast geraakt over Brainspotting omdat het volgens ons een prachtige aanvulling is op wat we al deden. We hebben zelf Brainspotting ondergaan en hebben het geïntegreerd in onze manier van werken. Onze kracht is dat we Brainspotting combineren met onze ervaringsgerichte benadering. We kijken samen met je naar wat het beste past.

Wie zijn onze therapeuten

Ferdinand Bijzet - Brainspotting

Ferdinand Bijzet


Brainspotting

06 316 847 39

Ferdinand is zijn loopbaan begonnen als maatschappelijk werker. Jarenlang heeft hij eerst in het maatschappelijk werk en later in de GGZ gewerkt. Hij heeft zich verder geschoold als systeemtherapeut (NVRG) en gestalttherapeut (NVAGT) en zich gespecialiseerd in relatie- en gezinstherapie. De laatste jaren heeft hij zich steeds meer verdiept in het thema trauma en zich daarin gespecialiseerd door middel van Brainspotting. Hij volgde de opleiding tot Brainspotting practitioner bij Brainspotting Nederland.

Naast zijn werk als therapeut is Ferdinand opleider bij het Kempler Instituut Nederland.

Annemieke van Keeken - brainspotting

Annemieke van Keeken


Brainspotting

Annemieke heeft na een loopbaan als doktersassistente en pedicure zich omgeschoold via de opleiding Ervaringsgerichte psychosociale therapie en gestaltgezinstherapie aan het Kempler Instituut Nederland. Ook deed ze de opleiding Psychosociale Basiskennis (PsBK) bij Con Amore. De laatste jaren specialiseerde ze zich in het begeleiden van stellen die met ontrouw in hun relatie te maken kregen. De diepe relatietrauma’s en blokkades die ze daarbij tegenkwam hebben haar op het spoor van Brainspotting gezet. Ze volgde de opleiding tot Brainspotting practitioner bij Brainspotting Nederland.
Annemieke past Brainspotting inmiddels bij verschillende doelgroepen toe. Ze heeft ook affiniteit met zogenaamde Third Culture Kids. Volwassenen die door emigratie en remigratie als kind in het buitenland hebben gewoond.

Evert van der Woude - brainspotting

Evert van der Woude


Brainspotting

06 153 108 41

Evert is een man van de praktijk. Hij heeft vele werkzaamheden gedaan, binnen het onderwijs en jeugdhulpverlening maar ook binnen de bouwsector. Later heeft Evert zich laten omscholen via de opleiding Ervaringsgerichte Psychosociale Hulpverlening en Gestaltgezinstherapie aan het Kempler Instituut.
Na een aantal jaren als therapeut te hebben gewerkt merkte hij dat hij wat miste. Dat cliënten vastliepen in trauma’s en vaste patronen. Hiervoor heeft Evert de opleiding Brainspotting gevolgd bij Brainspotting Nederland. Hierdoor kan hij zijn cliënten nu ook helpen om patronen en trauma’s te verwerken. Dit doet hij door zijn cliënten erbij stil te laten staan en de pijn die dat geeft de ruimte te geven. Daarnaast heeft Evert zich ook laten bijscholen voor boks psychotherapie. Daar waar sommige cliënten in gesprekken vastlopen en Brainspotting nog te moeilijk of ongrijpbaar is, kan boksen helpen als opstap naar Brainspotting. Een bekende uitspraak hierin is “Het lichaam liegt niet”. Binnen het boksen en de oefeningen gebeurt er veel in het lichaam en door daarbij stil te staan ontstaan er vaak antwoorden en inzichten.
Evert vindt het mooi en fijn om mensen zo verder te helpen in hun proces zodat er meer balans in hun leven kan komen.

Esther Roo - brainspotting

Esther Roo


Brainspotting

06 153 108 41

Esther volgde de opleiding Ervaringsgerichte psychosociale therapie en gestalt-gezinstherapie aan het Kempler Instituut Nederland. Ook deed ze de opleiding Psychosociale Basiskennis  (PsBK) bij Con Amore. Esther kwam in aanraking met Brainspotting doordat ze zelf in haar relatie en samengestelde gezin tegen een aantal hardnekkige patronen vanuit het verleden aanliep. Na een aantal sessies ondergaan te hebben heeft ze Fase 1 van de opleiding tot Brainspotting practitioner gevolgd bij Brainspotting Nederland. Na haar eigen Brainspotting sessies ervoer ze meer rust en ruimte en merkte ze dat ze anders begon te reageren in situaties waarin ze voorheen vastliep.

Naast haar werk als therapeut is ze ook rijinstructeur en helpt ze mensen met faalangst en rijangst om hier beter mee om te gaan.

Individuen, relaties en (samengestelde) gezinnen helpt ze graag meer ruimte te creëren waardoor nieuwe ervaringen ontstaan die de oude, niet helpende ervaringen kunnen vervangen.

Esther werkt vanuit Koekange en online.

Blogs van Esther

Angst voor de angst tijdens het autorijden
Faalangst en schaamte